FlipKart Technical Questions With Answers

Posted on :01-03-2016
Q1. 

#include 
void main()
{
int I=3,*j,**k; j=&I; k=&j;
printf(“%d%d%d”,*j,**k,*(*k));
}

What is the output of the above program code?

A.444        
B.000        
C.333        
D.433

ANS: C

Q2. What is the output of the following code?

#include
void main()
{
int s=0;
while(s++<10)
{
if(s<4 && s<9)
continue;
printf(” %d “,s);
}
}

A.1 2 3 4 5 6 7 8 9        
B.1 2 3 10        
C.4 5 6 7 8 9 10        
D.4 5 6 7 8 9

ANS: C

Q3. 

main()
{
char thought[2][30]={“Dont walk in front of me..”,”I am not follow”};
printf(“%c%c”,*(thought[0]+9),*(*(thought+0)+5));
}

What is the output of this program?

A. k k        
B. Dont walk in front of me     
C. I may not follow        
D. K   

ANS: D

Q4. What is the output of the following code?

# include
# define a 10
main()
{
printf(“%d..”,a);
foo();
printf(“%d”,a);
}
void foo()
{
#undef a
#define a 50
}

A.10.10           
B.10.50                
C. Error             
D. 0

ANS: A

Q5. Which of the following is the correct way of declaring a float pointer:

A.float ptr;        
B.float *ptr;        
C.*float ptr;        
D.None of the above

ANS: B

Q6. The space factor when determining the efficiency of algorithm is measured by
    
A.Counting the maximum memory needed by the algorithm
B.Counting the minimum memory needed by the algorithm
C.Counting the average memory needed by the algorithm
D.Counting the maximum disk space needed by the algorithm

ANS: A

Q7. The Average case occur in linear search algorithm:-

A.When Item is somewhere in the middle of the array
B.When Item is not in the array at all
C.When Item is the last element in the array
D.When Item is the last element in the array or is not there at all

ANS: A

Q8. The complexity of Bubble sort algorithm is

A. O(n)        
B. O(log n)        
C. O(n2)        
D. O(n log n)

ANS: C

Q9. The elements of an array are stored successively in memory cells because

A. by this way computer can keep track only the address of the first element and the addresses of other elements can be calculated
B. the architecture of computer memory does not allow arrays to store other than serially
C. both of above
D. none of above

ANS: A

Q10. When converting binary tree into extended binary tree, all the original nodes in binary tree are

A.internal nodes on extended tree
B.external nodes on extended tree
C.vanished on extended tree
D.None of above

ANS: A

Q11. Gavaskars average in his first 50 innings was 50. After the 51st innings, his average was 51. How many runs did he score in his 51st innings. (supposing that he lost his wicket in his 51st innings)?

A. 106        
B. 103        
C. 101        
D. none of these

ANS: C

Q12. All men are vertebrates.Some mammals are vertebrates. Which of the following conclusions drawn from the above statement is correct ?

A. All men are mammals. 
B. All mammals are men. 
C. Some vertebrates are mammals. 
D. None

A. C        
B. D        
C. A        
D. B

ANS: A
Q13. If s(a) denotes square root of a, find the value of s(12+s(12+s(12+ …… upto infinity

A. 8        
B. 5        
C. 4        
D. none of these

ANS: C

Q14. If point P is on line segment AB, then which of the following is always true?

A. AP = PB
B. AP > PB
C. PB > AP
D. AB > AP
E. AB > AP + PB

A. A        
B. E        
C. C        
D. D

ANS: D

Q15. If a = 2, b = 3, c = 6
Find the value of c/(a+b)-(a+b)/c

A.10/25        
B.11/30        
C.12/35        
D.None of above

ANS: B

Q16. 

main( )

{
int x,y, z;
x=2;
y=5;
z= x+++y;
printf(“%d %d %d”, x, y z);
}

A. 3,5,7        
B. 2,6,8        
C. 3,5,8        
D. 2,6,7

ANS: A
Q17. 

# define swap(a,b)

temp=a;
a=b;
b=temp;
main( )
{ int i, j, temp;
i=10;
j=5;
temp=0;
if( i > j)
swap( i, j );
printf( “%d %d %d”, i++, ++j, temp);
}

A.5,11,10        
B.6,11,10        
C.5,10,10        
D.11,6,10

ANS:  A

Q18. 

main( )

{
unsigned int i=3;
while( i >=0)
printf( “%d”, i–);
}

How many times will the printf statement be executed?

A. 0        
B. 3        
C. infinite        
D. 4 

ANS: C

Q19. 

void main()

{
int a=10,b=20;
char x=1,y=0;
if(a,b,x,y)
{
printf(“EXAM”);
}
}
What is the output?

A. XAM is printed        
B. exam is printed        
C. Compiler Error        
D. Nothing is printed

ANS: D

Q20. What is the result of 16>>2 ?

A. 4        
B. 8        
C. 3        
D. 0

ANS: A

Q21. Which of the following statements is true ?

A.When using POP, clients typically connect e-mail server only for the download duration. When using IMAP4, clients stay connected as long as the user interface is active.
B.When using IMAPV4, clients typically connect e-mail server only for the download duration. When using POP, clients stay connected as long as the user interface is active.
C.When using IMAPV4, clients typically connect e-mail server only for the download duration. When using POP, clients stay connected as long as the user interface is inactive.
D.None of the above

ANS: A

Q22. In Open Systems Interconnect model, which of the following layers is responsible for terminal emulation ?

A. Application Layer        
B. Presentation Layer        
C.Transport Layer       
D. Session layer
 
ANS: A

Q23. Which layer of OSI is responsible for Modulation and Demodulation?

A. transport layer        
B. Data Link Layer        
C. Network Layer        
D. Physical Layer

ANS: D

Q24. Which Layer establishes, manages and terminates connections between local and remote applications ?

A. Physical Layer        
B. Session Layer        
C. Data Link Layer       
D. application layer

ANS: B

Q25. Piggy backing is a technique for ?

A. Flow control        
B. Sequence        
C. Acknowledgement    
D. Retransmition

ANS: C

Q26. An application program that is used by the users to get the information from the backend of some application like databases:

A. application server    
B. database server        
C. proxy server        
D. Mail server

ANS: B

Q27. A top-to-bottom relationship among the items in a database is established by a

A. hierarchical schema    
B. network schema        
C. relational schema    
D. all of the above

ANS: A

Q28. Batch processing is appropriate if

A. large computer system is available    
B. only a small computer system is available    
C. only a few transactions are involved        
D. none of the above

ANS: D

Q29. If a piece of data is stored in two places in the database, then

A. storage space is wasted    
B. changing the data in one spot will cause data inconsistency   
C. in can be more easily accessed    
D. both a and b

ANS: D

Q30. The management information system (MIS) structure with one main computer system is called a

A. hierarchical MIS structure        
B. distributed MIS structure       
C. centralized MIS structure   
D. decentralized MIS structure

ANS: C